Sanal Santral

Sanal PBX ( PBX olarak da bilinir), kişisel veya iş amaçlı iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir dizi hizmettir. Sanal Santral, normal bir telefon santrali ile gerçekleştirilebilecek özelliklere ek olarak yeni teknik özelliklere sahip bir sistem sunmaktadır. Sanal Santral sayesinde tüm bu gelişmiş IP-PBX özelliklerinden faydalanmakla kalmaz, aynı zamanda paradan da tasarruf edebilirsiniz. Bu, yalnızca sayısallaştırılmış telefon hatları için sabit ücretleri ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda uygun arama ücretleriyle telefon ücretlerini de azaltır.

 class=

 Sanal Santral Faydaları Nedir?

 En büyük faydalarından biri, bir donanımsal bir telefon santraline yatırım yapmak zorunda olmamanızdır. Tüm IP-PBX özelliklerini kullanabilirsiniz ancak kurulum, güncelleme, teknik destek veya sonraki sistem güncellemeleri gibi tüm donanım ve yazılım maliyetlerinden muafsınız.

 Uzantılar farklı binalara, şehirlere ve hatta ülkelerde olan işletmeler. Cep telefonlarını da sisteme abone olarak ekleyebilir. Pek çok firmada maliyet nedeni ile santral sekreteri bulunmamaktadır, bu nedenle sektör bilgisi yetersiz olan kişiler bile gelen telefon çağrılarını açabilmektedir. Aslında çoğu durumda ofiste kimse olmadığı için müşteri aramalarına cevap verilememektedir. Bu durum şirketin itibarının kaybolmasına ve hatta iş kaybına yol açabilmektedir. Bu durumda Sanal Santral Faydaları, sanal sekreterlik hizmetini kullanarak tüm aramaları cevaplayabilecek merkezi bir yapı temin edilir.

 Aramayı bir dahili numara gibi cebinize bağlayabilirsiniz. Arama bağlanamıyorsa, arayanın sesini kaydedin ve bir e-postaya gönderin Bu, şirketinizin imajını korur ve potansiyel müşterilere ulaşır. Sanallaşmanın bir başka avantajı da sabit hat maliyetlerinden tasarruf edebilmenizdir. Eski tarz sabit hat bağlantıları bir seferde yalnızca bir arama yapabilir. (Bir arama yaptığınız anda, gelen arama meşgul olur.) Bu nedenle birçok firma, telefonun meşgul olmaması için onlarca hat satın alarak PBX denilen şeyi oluşturur, hem de hepsini sabit ücreti de ödersiniz. Bu sabit maliyetler yüzlerce lira tutar. Bu durumda sanal sanatralın en büyük avantajı sabit hat maliyetlerinden tasarruf sağlamasıdır. Yani hattınızı ip hatta çevirirseniz, ilk başta sabit bir ücret ödemeden bir telefon hattından aynı anda onlarca arama yapabilirsiniz. (Aynı anda 100’e kadar anlık aramaya ulaşılabilir.) Bu sayede ip ( sip ) hat tüm iletişim işini çözer ve artık eski tarz hatlara ihtiyaç kalmaz.

 class=

 Buradaki sanal santralın avantajı, işletmenin resmi olarak kayıtlı olduğu tüm tüm lokasyonlardaki ip  olarak adlandırılan onlarca çağrı kapasitesine sahip hat tahsis edebilmesidir. Bu hatlar doluysa en kısa sürede arama yapabilir, şirketinizin imajını ihtiyaçlarınıza göre ses kayıt ve yönlendirme senaryosunda sunabilirsiniz. Maliyetler söz konusu olduğunda, irili ufaklı birçok şirket iletişim maliyetlerini düşürmenin yollarını arıyor. Sanal Santral Faydaları  arasında Sanal operatörlerin burada sunduğu avantaj, yaptığınız her aramada mümkün olan en düşük fiyata konuşabilmeniz ve ne için ödeme yaptığınızı görebilmenizdir.

 class=

 Verilen kullanıcı adı ve şifre ile tüm aramalarınızın detaylarını anında takip edebilirsiniz. Bu sayede tüm iletişimin kontrolü size verilmiştir. Bu sisteme entegre olan tüm işletmeler birbirleriyle ücretsiz olarak haberleşirler. Bu nedenle yoğun iletişim ajanslarının (müşteriler gibi) sanal santral nedir sorusuna ekosistemine dahil edilmesi trafiği önemli ölçüde azaltabilir.

 Sanal Santral Özellikleri

 class=

 Sanal santral esnektir. Bu, birden fazla şubeyi tek bir değişimi ile tek bir çatı altında birleştirebileceğiniz anlamına gelir. Şubeler arası iletişim maliyetini sıfırlayabilirsiniz. Farklı şubeler, aynı ofisteymiş gibi aramaları birbirlerine aktarabilir ve ücretsiz olarak birbirleriyle görüşme yapabilir. Sanal değişim ile genişletilmesi kolaydır. Sanal santral nedir ve varsa taşınmak çok kolaydır. Santralinizi taşımanız gerekmez. İnternetin olduğu her yer ofisinizdir. Fiziksel kurulum gerektirmez, bu nedenle dakikalar içinde kullanılabilir. Sanal santraller için ilk yatırım maliyeti yoktur. Kurulum gerektirmediğinden kurulum maliyeti yoktur. Hem konuşma hem de yerleştirme maliyetleri uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Artpro Uzmanı Şimdi Online
Mesaj Gönder
Bu site, size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezler kullanmaktadır. Bu web sitesinde gezinerek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Taşındık!

YENİ ADRESİMİZ
Atatürk Bulvarı, Deposite İş Merkezi A1 Blok Daire 309 İkitelli Osb Mahallesi Başakşehir İstanbul

+90 (212) 438 01 11