Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemleri

Geçiş ve turnike sistemleri; İş yerleri, büyük kurum ve modern binalarda, gerekli giriş çıkışların denetimli ve izlenebilir olarak yapılmasını, kilit altında tutulması gereken yerler için anahtar kullanımının azaltılmasını, CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemlerinin de entegre edilmesiyle, bina güvenlik yönetiminin en üst düzeye ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veri tabanlarının tutulmasını sağlamak maksadıyla güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır. Geçiş kontrol sistemlerindeki en temel amaç; kişilerin belirli yerlere girişini kontrol altına almak, bu girişlerle ilgili verileri raporlamaktır. İstenirse kişiler için süre kısıtlaması ve kapı bazında geçiş tanımı yapılabilir. Sistem bileşenleri kart veya parmak izli okuyucular, turnikeler ve geçiş kontrol programlarından oluşmaktadır. Sizlerin talepleri doğrultusunda; kartlı, turnikeli veya parmak izli geçiş kontrol sistemleri kurabiliriz.

Ayrıca terminaller üzerinde biriken durum bilgilerini de dilerseniz online ya da offline olarak bilgisayara aktarabilirsiniz. Turnikeli geçiş kontrol sistemleri, access kontrol sistemleri içinde en önemlilerinden biri olarak bilinmektedir. Geçiş kontrol amacına yönelik olan turnike seçimleri, orada uygulanmak istenen güvenlik sistemi ile bağlantılı olmalıdır. Farklı çeşitlerdeki turnikeler ile firmalara giriş – çıkış saatleri, ziyaretçiler, yemekhaneler, stadyumlar, vb. gibi talep edilen birçok yerde kontrol altına alınabilir. Talepleriniz doğrultusunda turnikelerin üzerine parmak izi okuyucu; kart okuyucu veya yüz tanıma okuyucuları da monte edilebilir. Turnike çeşitlerini; tripod turnikeler, hızlı geçiş turnikeleri, boy turnikeleri ve vip turnikeler olarak dört ana başlıkta toplayabiliriz.

“Erişim kontrol teknolojisinin güvenlik sektöründe şimdiye kadarki en hızlı hızda ilerlediğine ve geliştiğine şüphe yok. Yeni tehdit kaynakları, artan sorumluluk ve hatta zorunlu uyumluluk nedeniyle gelişmiş güvenlik ihtiyacı, güvenliği artırmak için kamu ve özel kuruluşlara daha fazla fon sağladı. Sonuç olarak, istenmeyen kişilerin tesislere girmesini engellemek için son yıllarda giderek daha fazla para tahsis edildi. “

Aşağıdaki bilgiler, elektronik erişim kontrol sistemlerinin bileşenlerini ve çalışma protokollerini, sorunsuz uygulama için gerekli olan hareketli parçaları, güvenlik seviyelerini önemli ölçüde artırabilen özellikleri ve verimliliği optimize etmek için hangi sistemlerin nerede kullanılacağını ana hatlarıyla açıklamaktadır.

Elektronik Geçiş Kontrol Sistemleri nedir?

Erişim kontrol sistemleri, bir mülkün, binanın, odanın, dosya dolabının, çekmecenin veya hassas veya tescilli bilgiler, varlıklar veya veriler içeren diğer alanların güvenli alanlarına girişi kısıtlar. Sistemin otomatik yapısı, 7/24 erişimin yanı sıra 7/24 koruma sağlar. Ön savunma hattı olarak şirketler, geleneksel güvenlik önlemlerini geliştirmek için oturum açma kimlik bilgileriyle birlikte kilitler kullanır. Yalnızca yetkili personele sınırlı erişim gerektiren herhangi bir alan, yerinde bir erişim kontrol sistemine sahip olmalıdır.

Günümüzde işletmeler, girişi kısıtlamaktan daha fazlasını yapmak istiyor. Erişimi izlemek ve yönetmek istiyorlar. Artan güvenlik ve izleme, bir sürgü ve anahtarsız kilitten daha fazlasını gerektirir. Bir erişim yönetim sistemi gerektirir. Kimlerin girebileceğini, nereye gidebileceklerini ve ne zaman güvenli bir yerde olma iznine sahip olduklarını kontrol eden.

Bilgisayar tabanlı elektronik geçiş kontrol sistemleri, fiziksel güvenlik ihtiyaçlarını bilgi güvenliği yetenekleriyle birleştirir. Kodlar, FOB, anahtar kartları veya biyometri gibi kimlik bilgilerinin kullanılmasıyla sistemler, girenlerin hareketlerini takip ederken ve izlerken yetkili personele hızlı ve rahat erişim sağlama yeteneğine sahiptir. Yeni teknolojiler, yalnızca güvenli alanlara erişimi kısıtlama yeteneğini değil, aynı zamanda varlıkları ve verileri daha iyi korumak için elektronik yollarla bu erişimi izleme ve yönetme becerisini de hızla artırmıştır.

Sistem sunulan kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra kullanıcılar giriş kazanır. Yazılım, sisteme kapının ne zaman kilidini açacağını söyler, olayı kaydeder ve güvenliği sağlamak için alanı rahatlatabilir. Kimlik bilgisi hatası durumunda, sistem arızayı kaydeder ve video kameralar, alarmlar veya elektronik bildirimler gibi yedek güvenliği etkinleştirebilir. Zorla giriş girişimleri de ihlali kaydedecek ve bir alarmı etkinleştirecektir.